Pâinea de proastă calitate

Pâinea care ucide – genocid cu gust de democratie

Produs de bază din alimentația românilor, pâinea a ajuns sa aibă cea mai proastă calitate din ultimii 50 de ani. Prima mare greșeală de politică alimentară a României a fost desființarea fabricilor de pâine tradiționale, de stat, poate cea mai gravă lovitură dată consumatorilor sub aspectul sănătății lor și a securității alimentare în general.

Desființarea producătorilor de stat, de pâine calificați a făcut ca mare parte din producție să ajungă la mâna unor  buticari și dugheniști veroși, avizi doar de profit care s-au lansat in industria pâinii fără nici o experiență. Așa se explică de ce pâinea românească a ajuns un produs alimentar de cea mai proasta calitate. Dacă întreprinderile de stat funcționau într-un regim strict de control al calității și igienico-sanitar, fabricanții privați de pâine de pe toate drumurile si din tot felul de cotețe și dughene au scăpat de rigorile controlului efectiv in materie de calitate si siguranță alimentară.  

Orice amator de afaceri facile s-a lansat în improvizarea de brutării, de cele mai multe ori in spații insalubre, care nu respectă cele mai elementare cerințe pentru fabricarea de produse de panificație.  Alte foste state comuniste, mai deștepte la cap, tocmai pentru a evita riscul unei catastrofe alimentare au preferat sî mențină pe piață producătorii de stat nu doar in materie de panificație ci și de alte produse alimentare, lactate, carne, etc și produse nealimentare. In Cehia de pilda, fabricile comuniste de pâine sunt și astăzi la foc continuu. La fel și în Polonia. Fabricanții privați de pâine au putut pătrunde pe piață de abia după ce și-au construit brutăriile de la 0 și după ce au fost atent selectați pe baza unor atestate de profesie în domeniul producției de pâine și derivate.

În schimb pâinea românească a privaților a ajuns să doboare toate recordurile negative de calitate conținând aditivi alimentari din belşug şi alte adaosuri extrem de nocive pentru sanatatea oamenilor. Dar cui îi pasă? O mânancă și procurorii, și polițiștii și judecătorii și miniștrii care oricum nu par prea tare interesați de ce bagă în gură, în goana lor nebună după averi.

Nici o țară nu are o atât de criminală politică alimentară, lasată la mâna indiferentă sau neglijentă a unor inspectori de la agentii sanitar-veterinare sau de la OPC -urile care mai fac din an în paști câte un control acolo unde le cășună și ne anunță cinic la ce risuri de afecțiuni  suntem predispuți mâncând pâinea otrăvită a brutăriilor de pretutindeni. Cu asemenea organe de control, privații fac românilor pâine după cum îi taie capul, nerespectând nici un protocol de fabricație.

Mai concret cel mai numeroase sortimente de pâine comercializate în România conțin peste 25 de aditivi, e-uri din belșug, glicerină, conservanți, emulgatori toxici, etc. Producătorii privați de pâine folosesc făinuri de o calitate inferioară şi pentru a-i îmbunătăţi artificial proprietăţile  îi adaugă tot felul de ingrediente, de la margarină, până la fâină de orez, făină de soia modificată genetic, zaharuri sub diverse forme, glucoză, sirop de glucoză, care practic distrug organismul uman.

Pâinea de cea mai proastă calitate se comercializează în orașe ca Alba-iulia, Cluj -Napoca, Râmnicu -Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Tulcea, Zimnicea, Targu-Mures, etc. Ce să te aștepti de la unu ca Boc sau de la alți primari de orașe care lasă ca pâinea toxică să fie mâncată de locuitorii lor?

http://cyd.ro/romania-este-otravita-prima-tara-din-lume-pe-care-se-experimenteaza-fungicidul-cancerigen-initium/

De la 31 decembrie 2009, Guvernul României, condus de Boc Emil, a început, alături de alte 165 de state semnatare (reprezentând aproape 85 % din populația planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius, un compendiu de legi alimentare, de factură nazistă, introdus de AG Farben.

Implementarea, prevăzută pe mai multe etape, pornește de la faptul că populația globului este mult prea numeroasă ca Terra să poată susține o alimentație naturală. Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite în laborator, aditivate și iradiate. Sa fie acesta unul din motivele pentru care Boc si Predoiu nu sunt anchetați de DNA?

Ce va spun meclele acestor indivizi ca Predoiu sau Boc? Prostie si indiferenta fața de prosti care i-au votat și la care le-au mancat din mână ininitiumul electoral. Ministrul Tabara a lui Boc a introdus si organismele modificate genetic si initiumul in agricultura țării.

Pe lîngă aspectul neplăcut aceată pâine puternic aditivată, are gusturi dintre cele mai stranii și oscilează de la un sortiment de proastă calitate la altul fie clicoasă fie fărâmicioasă.

Vă mai întrebați de ce clinicile de oncologie sunt pline de pacienți? Nu cred. La așa țară ajunsă la mâna unor privați care își bat joc pur și simplu de sănătatea oamenilor nimic nu mai e de mirare.

Iata aditivii si otravurile care predomina în pâinea românească

E170 – carbonat de calciu este un colorant de suprafață care în concentrații mari provoacă flatulență, constipație, hemoroizi și pietre la rinichi;

E200 – acid sorbic este un conservant obținut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten. Poate produce reacții alergice la nivelul pielii și tulburări respiratorii;

E262 – diacetat de sodiu este un conservant care îndeplinește si funcția de reglare a acidității;

E282 – propionat de calciu este un conservant care poate provoca migrene și reacții alergice;

E300 – acid ascorbic este un agent antioxidant obținut din glucoză și care în cantități mari poate produce diaree, atacă smalțul dinților și formarea calculilor la rinichi;

E334 – acid tartric este un agent de reglare a nivelului de aciditate;

E344 – citrat de lecitină este folosit ca și conservant;

E341 – fosfat monocalcic se folosește ca agent de solidificare și poate produce tulburări intestinale.

E412 – gumă de guar, agent de îngroșare. Poate provoca alergii;

E415 – gumă de xantan este produsă prin fermentarea glucozei și este folosit în industria alimentară ca stabilizator şi agent de îngroşare;

E422 – glicerină se folosește ca umectant cu rol în păstrarea hidratării pâinii pentru a menține în mod artificial prospețimea acesteia;

E464 – hidroxipropilmetilceluloză – utilizat ca agent de îngroşare, dar şi ca umplutură;

E471 – mono și digliceride ale acizilor grași;

E472 – esteri ai glicerolului cu acidul acetic și acizi grași;

E472e – esteri ai acidului diacetil tartric cu mono și digliceridele acizilor grași;

E481 – stearoil 2 lactilat de sodiu este un emulgator și agent de tratare a făinei;

E920 – cisteină este agent de tratare a făinei, nu se adaugă în făina integrală, iar diabeticii trebuie sa evite această substanță pentru că poate interfera cu insulina.

http://www.palo.ro/a/aditivii-alimentari-din-p%C3%A2ine-extrem-de-periculo%C5%9Fi-pentru-s%C4%83n%C4%83tate-65051

 

Anunțuri

1 gând despre „Pâinea de proastă calitate”

 1. 1) VITAMINA C
  sau E300 sau acid ascorbic, este unul si acelasi lucru.

  Este unul dintre cei mai importanti antioxidanti din organism si are rol major in intarirea sistemului imunitar. DZR(= doza zilnica recomandata) este de 60mg/zi (mg=miligrame). Dar pentru ce este „recomandata” aceasta doza? S-a descoperit ca marinarii care petreceau mult timp pe vase din cauza alimentatiei bazata in special pe cereale, adica carbohidrati ieftini si slabi nutritivi, si alimente conservate (tot ieftine si slabe nutritiv) se imbolnaveau de scorbut.
  Daca vrei sa nu te imbolnavesti de scorbut atunci consuna un minim de 60mg de Vitamina C, cantitate pe care poti sa o obtii mancand o portocala sau diverse zarzavaturi si legume de culoare verde intens sau diverse fructe proaspete.

  Este 60mg/zi doza zilnica optima pentru a intari imunitatea si sanatatea unui adult? Da, daca adultul respectiv este un soarece nu un om! De ce credeti ca sportivii consuma un minim de 3g/zi (1g = 1000mg) si nici nu au pietre la rinichi, nici nu sunt stirbi si nici nu au accese de diaree?
  Cantitatea optima zilnica este diferita la un copil, adult sedentar, adult sportiv.
  Cantitatea optima zilnica este diferita intre un practicant de scrima, unul de Muay Thai si altul de culturism.
  Exista „n” variabile dupa care se stabileste cantitatea zilnica optima pentru fiecare individ in parte.

  Nu exista o reteta optima universala care sa satisfaca toti indivizii in acelasi fel. Fiecare este diferit, cu un mod de viata diferit, cu un organism si metabolism diferit, etc.
  Doza optima o va afla fiecare individ in parte in momentul cand va inceta sa mai „manance” si va incepe sa se „hraneasca”.

  Despre Vitamina C gasiti cateva articole bune aici:
  http://bit.ly/1QLq9en
  poti incepe chiar cu articolele astea:
  – Doza zilnica recomandata (DZR)
  http://bit.ly/1YP5dsN

  – Colagenul, Scorbutul si Paradontoza
  http://bit.ly/1j1adu8

  Dr. Andrew Saul are o grmanda de studii si de carti despre tratamentul pe baza de vitamine si in special de Vitamina C. Viziteaza-i pagina:
  http://www.doctoryourself.com/

  Poti incepe cu asta:
  – Vitamin C: The Real Story
  http://bit.ly/1Rgtcw6

  2) Painea si alte alimente procesate

  Mai cumpara cineva alimente procesate? Inca nu s-a aflat ca sunt niste dejectii toxice si pline de chimicale facute doar pentru profit? Ce e rau in a cumpara vrac sau proaspat, neprocesat?
  Atnci este momentul sa afle asta: Prostia si distractia intotdeauna se platesc scump!

  Ce mi se pare mie ciudat, acum in mileniul 3, este faptul ca majoritatea oamenilor nu-si pot raspunde la niste intrebari simple, de genul: De ce mananc eu „X”? Ca tot vorbim de paine, sa-si raspunda fiecare la urmatoarea intrebare: De ce mananc eu paine sau cereale?

  Cateva puncte de pornire in afara raspunsului:

  – „In ultimii ani s-a descoperit ca foarte multi oameni sufera fara sa stie de diverse grade de alergie sau intoleranta la cereale. De asemenea, consumul de cereale ca aliment de baza (ieftin) uzeaza anumite sisteme ale organismului, mai ales in cazul persoanelor sedentare si semisedentare (cum ar fi cei cu job sedentar dar care mai merg si pe la sala). Desi sunt promovate ca un aliment sanatos, cerealele nu sunt decat un aliment ieftin, usor de produs, mancarea sclavilor, din antichitate si pana astazi.”

  – „Data viitoare cand mananci cereale gandeste-te ca ele costa de fapt de vreo 10 ori mai putin decat ai platit tu pe ele. Diferenta a mers in publicitatea (vizibila sau mascata) care te-a convins ca sunt bune.”

  – „Ma uitam azi pe cutii si pungi in supermarket, la listele de ingrediente pentru “cerealele integrale”. Cam jumatate cereale integrale (grau si orez), restul zahar, sirop de glucoza/fructoza, coloranti, indulcitori, arome etc. etc. Dulce, ieftin de produs, ieftin de pastrat… la pret de raft rivalizand cu carnea de vita sau cu somonul. Buna treaba, nu?”

  – Ceea ce trebuie neaparat sa stii despre Gluten
  http://bit.ly/1JDjSvY

  – Glutenul nostru cel de toate zilele
  http://bit.ly/1N1Vc7X

  – 3 Asa numite alimente sanatoase pe care ar trebui sa NU le mai mananci
  http://bit.ly/1RgtHGn

  – Cei cinci NU: zahar, cereale, uleiuri, soia, mezeluri
  http://bit.ly/1j1aU6K

  – Ce am cu cerealele?
  http://bit.ly/1N1WL5V

  – Cereale
  http://bit.ly/1KMevyt

  PS: ramaneti la specificul siteului.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s