Aberațiile Justiției

Justitia de import nu aresteaza în cazul infractiunilor de omor, decat exceptional in cazurile foarte strigatoare la cer. Șerban Huidu a omorat 3 oameni si nu a facut o zi de puscarie. In schimb 7 amarati din Vaslui care  s-au maimutarit de-a sexul in grup au fost condamnati la ani grei de puscarie deși pretinsa victimă nu a avut nici o leziune, nici o zi de spitalizare și nu avea urechile, capul, mainile, corpul arse ca cei de la Colectiv Club.

Sigur justitia băștinașă nu poate distinge între un viol si un pseudoviol așa ca a băgat 7 persoane în pușcărie și la Colectiv Club unde au murit 30 de oameni, nimeni nimic. România are o legislatie penală cretină care pedepseste foarte blând infracțiunile din culpă de parcă dacă lipsește intenția crima nu ar fi tot atât de gravă. Nu mai vorbim de infracțiunile de corupție care prilejuiesc doar circ ieftin pe la tribunale, la care arestarile se lasă foarte greu și pentru foarte puțin timp atunci când totuși apar.

Mai ales la infracțiunile de factură economică și de corupție, care afectează un popor intreg, nu pseudoviolul din Vaslui, pedespsele sunt foarte mici. Absolut criminală este și distincția dintre infracțiunile cu violență și cele neviolente. Tratamentul sancționator ar trebui să fie la fel de aspru iar arestările să opereze l-a cea mică suspiciune de fraudă, corupție, delapidare, trafic de influență, abuz în serviciu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s