Zdringhi zdringhi la Radio România Actualități

Radio de doi bani

Totuși de ce platim Radioul național, ca niște neni, ce-și zic redactori muzicali să-și satisfacă mofturile, să vegeteze larvar și să alcătuiască niște emisiuni muzicale în care ne îndoapă până la saturație și vomă cu zdinghi, zdringhi, …aproape la orice oră din zi și din noapte, adică boșorogii ăia expirați cu folkul lor prăfuit, baladiști  bășinoși, total depășiti de epocă, anacronici… gen om cu ghitara, omu cu ghioaga, etc etc.   Mă isterizez la culme când îi aud cum rag și cum bolesc a-jdemia oară Bertzi Ducu, Mircea Vintilă, lățosul ăla grețos de Gheorghe Gheoghiu, Mircea Banciu, Vasile Șeicaru, Nicu Alifantis,  …Zici ca-s deja fantome impregnate în zidurile Radioului de care nu mai ai scăpare…..

De 15 de ani tot ăștia, infernal. Aceste ștruțocămile care nu-s nici pop, nici disco, nici ragae, nici soul…. Nicăeiri în lume nu se întamplă așa ceva. Pop-ul, mă rog muzica ușoară cum îi zice pe aici, e Regele… Ești în Franța, Anglia, SUA,  asculți pe raiouri vedete de primă mână ca Amanda Lear, Donna Summer, Elton John, George Michael, Michael Jackson. Numai în România putorile din radio o freacă cu zdringhi, zdringhi… Radio România are o fonotecă extrem de bogată  care zace neexploatată, că ei il freacă pe Bertzi și mai căte-o similea comunistă și o dauer ceaușistă.

Dați domne vocile marile ale popului românesc, șlagarele adevarate cantate de vocile de aur. Dati domne pe Margareta Pâslaru, Marina Voica, Dida Dragăn, Angela Ciochină, Doina Badea, Dan Spătaru, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Doina Spătaru, Aurelian Andreescu, Florin Bogardo, Doina Badea, Mihaela Oancea, Mihaela Mihai și mai puțin căntărețele de curte și speciliștii în improvizații de zdringhi, zdringhi,… șeicarii, vintilii, bertzi, gheorghii, similesmele…. Le ați frecat destul. Răscoliți fonoteca, întoarceți-o pe dos și dați pe post marile voci și șlagărele lor. De ce lipsesc deasemenea tinerele trupe?

                                                                                     Liana Petrescu – Ercea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s