Anca Dana Buzoianu – impostură și ipocrizie

 Medicina din Universităţi de „afaceri” şi cu baroni universitari

Ce a fost și ce a ajuns medicina universitară? Cine este șefa de la Facultatea de Medicină și Farmacie Cluj -Napoca?

Zilnic ne întrebăm de ce mor bebelușii și de ce pacienți cu zile se sting prin spitale. Explicația constă înainte de toate, în calitatea execrabilă a absolvenților facultăților de medicină din ultimii ani și nu doar a celor apărute ca ciupercile după ploaie din 1990 încoace ci și a celor din centre universitare mari precum Facultatea de Medicină și Farmacie din Cluj -Napoca.  N-ați remarcat că a dispărut aproape în întregime până și „picatul’ la examene, repetenția, care altădată eliminau multe rebuturi din universități. Gurile rele ale unor foști absolvenți spun că la medicina clujeană examenele se mai pot da uneori și în particular și că unele doamne profesoare adoră mult verificările pe parcurs, că unele probe la discipline mai practice pot fi susținute chiar și la domiciliu, unde sunt bine primiți atât studenții români cât și studenții străini. Toată lumea e fericită, examenele se promează cu brio iar apoi Dumnezeu cu mila de ce se întâmplă prin spitale. Dacă altă dată facultatea de medicină era apanajul peformanței unor medici și profesori de mare renume astăzi tutele milionarilor au ajuns nu doar profesoare universitare ci s-au cocoțat și în poziții de conducere prin universități. Clientelismul și nepotismul par a fi devenit monedă forte, criteriu de promovare didactică la UMF Cluj Napoca, unde universitarii sunt atent selectați și în funcție de ADN-ul financiar și interpuși în organigramele universitare în funcție de cuantumul de pile ori de interesele mai marilor dregători și stăpâni pe universitate, ca pe propria lor moșie.

Pe doamna din foto dată cu tone de fard aplicat pe față pentru a-și ascunde vărsta și pentru a avea succes didactic la tinerii studenți doritori să deprindă tainele medicinei o cheamă ANCA BUZOIANU și (s-)a ajuns,… știe ea cum, ditamai decan al Facultății de medicină și farmacie din Cluj -Napoca, și nu la un mandat experimental, așa de formă, ci la mai multe. Nimeni nu prea știe pentru ce merite. Confrații universitari ceva mai devotați medicinei, spun că nu s-a remarcat profesional. Studenții, mai rău, spun că au parte de cursuri anoste, prost sistematizate și în zilele în care se și țin, de dicteu improvizat care denotă necunoașterea temeinică a materiei predate. Doamna Dana nu prea e acasă nici cu specializarea în Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică şi cu toatea astea a fost împinsă la înaintare de un ex-rector mare „afacerist”, farmacolog şi toxicolog aşijderea. Măi să vezi cât de toxică a ajuns medicina clujeană, numai cu din ăștia la conducere, de parcă n-ar mai fi un chirurg de marcă, un urolog priceput, un genicolog bun, cardiolog dubace etc. De parcă medicina mare ar sta numai în toxicologi și farmacologi pe toate saloanele spitalelor.

Cert e că în lumea civilizată, nici o profesoară universitară nu se suleimenește precum o precupeață ieșită la agățat parteneri sau ca o angajată în cluburi de noapte. E o decență minimală care obligă instinctual o profesoară universitară adevarată la a fi extrem de rezervată cu make-up-urile stridente, extrem de deocheate și nonfonformiste, cu coafuri indecente care nu sunt niciodată expresia caracterului truditor și studios ce-i legitimează apartenența la lumea universitară.

Ați putea compara frizura care o face pe coana Buzoianu să se creadă liceeană,  look total inadecvat pentru statutul de decan la medicină, cu orice profesoară dintr-o universitatea occidentală și veți remarca deosebiri uriașe. E mai mult decât duplicitate la decana de medicină clujeană, una vrea să pară, alta să apară. Cucoana blondă, bănoasă rău, soață de mare milionar, a studiat poate mai pe sărite știind mai bine ca oricine că studiul excesiv dăunează grav sănătății. Așa că nu s-a mai obosit dacă tot se scaldă în bani, mulți bani. Duduia Anca Dana ezită să dovedească lumii ce știe în domeniul pe care pretinde că l-a studiat și se agață de titluri universitare fără a fi acoperite de o competență pe măsură, rezultatele publicațiilor fiind modeste. Articole la comun cu N coautori și materiale la limita compilațiilor mediocre, nu se pot numi niciodată contribuții științifice și nu pot fi o carte de vizită pentru o decană. Cu siguranță că Iuliu Hațieganu s-ar răsuci în mormânt să știe cine a ajuns sa-i ocupe fotoliul de decan.

Falsitatea decanei Buzoianu e confirmată și de ipocrizia cu care a livrat mai mereu informații mincinoase către mass media, așa cum a fost și cazul studentului medicinist mort în accidentul aviatic petrecut cu aproape doi ani în urmă.

Studentul Andrei Anghel, cetăţean canadian de naţionalitate română, mort cu iubita sa Olga în avionul prăbuşit în Ucraina, era înmatriculat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca.

Habarnism total în capul cucoanei Decan. Vă imaginaţi cum e asta ca profesoară…universitară? Şi ce a ştiut a uitat!

Vineri 18 iulie 2014, decana milionară declara că cei doi studenţi, Andrei Anghel și Olga Ioppa, mergeau la un congres în Melbourne, pentru a prezenta o lucrare. ”Participau la un congres ştiinţific unde aveau o lucrare şi erau în drum spre acest congres. Pot să vă spun că erau studenţi foarte buni”, a spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu, conform stirileprotv.ro. Familia lui Andrei Anghel s-a arătat surprinsă de aceaste informații neadevărate, pentru că cei doi stundeți mergeau de fapt să se distreze într-o vacanță în Bali. E absolut hilar cum acest tip de cucoane paralele cu universitatea au aceasta placă cu …plecatu la congrese, conferinte, crezând că minciunile date pe gură mai prind la cineva. Ce tupeu! Câtă prefacatorie și neobrăzare!!!

De ce ai minţit decan Buzoianu? Nu ţi-e ruşine? Aşa te-a învăţat Hipocrate să faci? Atunci pe ecranele tv duduia a apărut cu o figură anemică intelectual şi fadă mental.Cucoana blondă încerca să mimeze compasiunea pentru pierderea studentului român în tragedia aviatică  fără a-i prea reuși, părea a nu are la ea cuvintele vorbirii curente, nicidecum cele de specialitate, care îi erau extrase din gura cu forcepsu de către reporteriţa ce se opintea să smulgă ceva coerent, totuşi, de la o doamnă decan, mai degrabă încercând  să îi sufle ce ar cam trebui să îndruge.

Păi ce nu face un milionar pentru consoarta sa, cam câte uși credeți că poate deschide nenea bogătanul? Doamna Dana este soţia „faimosului” om de afaceri care a deţinut ca manager în cadrul Companiei Române de Bere, compania măritată pe bani grei, Ursus, Octavian Buzoianu, mahărul devenit proprietarul unui mare lanţ hotelier în frunte cu Opera Plazza, proprietar al firmei Modern Farm, etc etc. În imagine puteți vedea harduchia de complex hotelier pe care milionarul Buzoianu a ridicat-o pe locul fostei fabrici de dulciuri Feleacul, care evident a fost  DISTRUSĂ.

http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1728310-top-25-cei-mai-bogati-clujeni.htm

http://www.antena3.ro/romania/decanul-umf-cluj-napoca-confirma-prezenta-celor-doi-studenti-in-avionul-doborat-in-ucraina-suntem-260890.html

Caracatiţa ocupării posturilor în învăţământul universitar de către nevestele multimilonarilor este un fenomen care a făcut ravagii în calitatea actului de învăţământ superior din universităţile româneşti invadate de impostură, clientelism, nepotism şi cumetrisme financiare. Soţiile milionarilor, oamenilor de afaceri, ale bancherilor, era evident că trebuiau să ocupe posturi în universităţi, unele să ajungă chiar decăniţe, prorectoare, şefe de catedră cel puţin:) Doar e chestie de statut social şi de grandomanie ca soţiile potentaţilor financiari şi politici să fie profesoare universitare. Nu-i aşa?

Ce să caute o farmacoloagă decan la medicină? Poate la farmacie dar și acolo e înghesuială mare între piloase. După cum se prezintă public, grav este că Dana Anca Buzoianu nici măcar nu se mai oboseşte să citească. Şi asta o denotă  că la un banal interviu nu e în stare să lege coerent câteva vorbe cu noimă.  N-a aflat, pare-se, cu toate că se află la conducerea unei facultăţi de medicină, de bolile pe care le face creierul care nu e pus la treabă şi care apar frecvent la persoanele care nu citesc!!! Ba mai rău, Dana Buzoianu când a avut şansa să citească a refuzat s-o facă, neavând, nici obiceiul de a cumpăra măcar căte o carte din când în când…  ceva care s-o mai lumineze. N-o fi având lovele ca soţie de multimilonar și cu salariu de 6000 de euro lunar plus alte…! Nu prea pare dusă prin bibliotecă și nici prin librării. Dacă ește decană, ce te mai interesează? La naiba cu cărțile, mai bine încă o croazieră poate, o vacanță exotică, …că așa se face medicina astăzi. Te şi întrebi pe ce îşi rispiesc vicios banii aceşti pricopsiţi ai capitalismului sălbatec și criminal aruncaţi cu ghiotura pe tot felul de plăceri, huzur, bijuterii, limuzine scumpe, vacante extravagante, lux abundent şi nicidecum pe cărţi!  De la ăștia așteptați calitate in facultățile de medicină ? Nu-i greu de observat că în viloacele în care îşi duc existenţa aceste forme de viaţă, cărora le e din de în ce mai greu şi să mai gândească, lipsesc … bibliotecile şi evident gustul pentru lectură, pentru civilizaţie, pentru valori autentice, pentru suflet. Pardon, care suflet la aştia? Au doar aere de dispret si infatuare fata de orice act de cultură.

Şi uite aşa UMF-ul clujean se înfruptă și trăieşte încă din faima unor Haţieganu, Goia, instituţie universitară care, deşi „uzurpată” de personaje ca ce nu ar avea ce căuta în facultăți, încă dă impresia unei facultăţi de prestigiu. Şi cazul nu e singular. E de-a dreptul revoltător să cunoşti absolvenţi ai acestei facultăţi care au devenit medici şi care, aidoma decanelor nonconformiste, nu citesc. Te îngrozeşti la gândul că aceşti medici intră zilnic într-un spital şi măcelăresc, omoară bolnavi. Aceasta este realitatea medicinii româneşti făcută fără examene de admitere sau cu pseudoadmiteri si cu neveste de milionari pe post de cadre universitare, desigur în primul rând din cauza reformei cretine a lui securistoidului Marga Andrei!

Iată și produsul biologic a coanei Dana Decana Năzdrăvana

Vlad Buzoianu, 26 de ani, este fiul lui Dana Anca Octavian Buzoianu, fostul de la Ursus Cluj, care deține o avere de circa 14 milioane de euro. Buzoianu senior este un controversat om de afaceri din Cluj.

Vlad a studiat la Londra – Facultatea de Business. El va prelua Hotelul Opera Plaza, 5 stele. Mama acestuia este Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicina din Cluj-Napoca.

Familia Buzoianu a fost implicată într-un scandal în trecut, fiind dată în judecată de mai multe persoane, care au cumpărat locuințe în Florești și care nu și-au mai primit apartamantele, chiar dacă a trecut cu mult termenul de predare. Familia Buzoianu a fost implicată în multe scandaluri în trecut.

http://www.stiridecluj.ro/divertisment/ei-sunt-printisorii-clujului-detin-milioane-de-euro-si-rup-cluburile-maine-vor-controla-orasul-foto

Anunțuri

6 gânduri despre „Anca Dana Buzoianu – impostură și ipocrizie”

 1. Probabil de aceea am fost realeasă decan pentru a treia oară cu cel mai mare număr de voturi din facultate…Cât despre publicații, indicele Hirsch vorbește.
  Extract pur de venin și frustrare. Toxicologic vorbind.

  Apreciat de 1 persoană

   1. de fapt nu prea am inteles ce vă deranjează la mine stimată doamnă: coafura sau faptul că nu sunt săracă? nu vă obosiți să îmi răspundeți, era o întrebare retorică

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s