Ce se întâmplă când arh. Andreicuț dăruiește Crucea Transilvaniei unui trădător?

Păi e pe cale drept răsplată să pierdă ca proprietară terenul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului !!!

Andreicuț îi dădea cea mai inaltă distincție a Mitropoliei Clujului iar Boc lua terenul arhiepiscopiei. Fain nu?

Asta spune mult și despre superficialitatea lui Andreicuț, care credea că Boc e de capul lui! Deigur, nimic nu-i întâmplător. E din cele multe puse la cale de ungurii plantați de Paszkany care-l ghidează pe Boc și-i ordonă ce să facă în Primăria Cluj -Napoca!

Biserica a ajuns sa-l de în judecată pe Boc cu tot cu Primăria lui!!

Haiul mărșăviei lui Boc față de biserică și ortodoxie în special

În timp ce arh. Andreicuț îi dădea Crucea Transilvană lui Boc în 2012, taman înaintea alegerilor locale, asta și ca un cec in alb pentru prostirea românilor clujeni de a-l realege pe limbric, atunci a 3-a oară, Boc în semn de ingratitudine totală față de arhiepiscopul mitropolit și față de cruce(Boc penticostal fiind), nu doar că nu s-a prezentat să-și ridice crucea dar îi și fura/sustrăgea terenul pe care Arhiepiscopia ortodoxă a Clujului credea că-i proprietar.

http://www.noutati-ortodoxe.ro/crucea-transilvana-pentru-emil-boc_l15540_p0.html

2012 – Emil Boc, decorat cu “Crucea Transilvană” de către mitropolitul IPS Andrei

Distincţia urma să-i fie înmânată lui E. Boc duminică, 31 iulie, la finalul Sfintei Liturghii oficiată de ierarh în biserica din Răchiţele, satul său natal, însă întrucât premierul Emil Boc nu a putut să participe, înmânarea va fi făcută la proxima întâlnire dintre Mitropolitul Clujului şi Emil Boc.

sursa: radiorenasterea.ro

http://www.clon.ro/premierul-emil-boc-decorat-cu-crucea-transilvana-de-catre-mitropolitul-ips-andrei/958364

Cum le-o mai trage Boc românilor clujeni fără ca proștii să aibă habar! Le ia subtil proprietățile și le dă știe el cui…

Boc ia terenuri și imobile de la români și dă la unguri

Mulți din românii votanți clujeni de Boc vor constata într-o bună zi că terenurile din Cluj ale căror proprietari credeau că sunt, de fapt, nu le mai apațin. Răd maghiarii și evreii din Cluj de cât de proști sunt românii care l-au votat pe Boc și care de fapt le servește interesele minoritarilor și nicidecum pe cele ale românilor. Am atras de mult timp atenția că Boc e cel mai mare trădător al românilor clujeni dar tot degeaba că prostimea românească, spre bucuria ungurilor, s-a inghsuit să-și voteze trădătorul. Desigur Boc e pus primar de Soros-Paszkany în baza unui plan de deromânizare a Clujului pe care piticania il execută minuțios.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a aflat, în mod cu totul surprinzător, în urmă cu trei ani, că nu mai este proprietara terenului de un iugăr şi 1545 stînjeni – echivalentul a 11.313 mp din Piaţa „Avram Iancu’’, după ce a solicitat un extras CF pentru acest teren şi din care reieşea că noul proprietar este Primăria Cluj-Napoca. Intenția știți care era, ca Boc sa-l acapareze la Primărie și apoi să-l dea maghiarilor prin tot felul de subterfugii, așa cum au ajuns și alte 2-300 de hectare ale Primăriei în morișca asocierilor făcute de Boc cu Paszkany, și care au fost pe veci pierdute de …români. Paszkany numai de construit cartierul Tineretului nu-i ardea. Și Boc a știut asta din start.

Reprezentanţii Bisericii au rămas consternaţi de modificările apărute în Cartea Funciară, mai ales că dispuneau de toate documentele care certificau dreptul de proprietate asupra acestui teren. Imobilul de 11.313 mp din Piaţa „Avram Iancu” a intrat în proprietatea Episcopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului în 1923 cînd oraşul Cluj a donat acest teren bisericii „pe veci şi irevocabil cu drept de proprietate nelimitată şi liber de orice sarcină’’.

Scopul acestei donaţii a fost ca Episcopia Ortodoxă să poată ridica pe acel teren o catedrală. Actul de donaţie a fost încheiat în 30 ianuarie 1923, fiind aprobat de Prefectura Cluj. În document se mai preciza că „episcopia va putea zidi pe teritoriul dăruit bisericii catedrală, rămînînd ca restul locului să se folosească pe mai departe ca parc pentru public şi ca loc pentru statuile ce se vor ridica în amintirea bărbaţilor binemeritaţi pentru neamul românesc’’. În martie 1938, acel teren a primit două numere topo. Unul pentru parcul din Piaţa „Cuza Vodă’’ (în prezent Avram Iancu’’ – n.n), iar un altul aferent Catedralei, ambele numere topo fiind în favoarea Episcopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului. Mai mult, printr-o încheiere a Judecătoriei Urbane Cluj din noimebrie 1945 este reconfirmat din nou dreptul de proprietate al Episcopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului asupra celor două parcele. Cu toate acestea, în urmă cu trei ani, în mod ciudat, cele două imobile – Parcul din Piaţa „Cuza Vodă’’ şi Catedrala – sînt înscrise la Cartea Funciară ca fiind deţinute în proprietate de către Primăria Cluj-Napoca. Pe fondul acestei situaţii, Arhiepiscopia s-a adresat Tribunanului Cluj, solicitînd radierea dreptului de proprietate înscris în favoarea Municipiului Cluj-Napoca şi revenirea terenului în proprietatea Bisericii Ortodoxe.

În urma procesului intentat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, în calitate de succesor al Episcopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, instanţa a constatat că municipalitatea clujeană nu a avut niciun titlu care să-i permită trecerea celor două imobile în proprietate. „Aceste imobile nu mai erau în proprietatea municipiului, fiind donate din 1923 şi întabulate în favoarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, fără să se facă dovada că ar fi ieşit ulterior din proprietatea bisericii’’, a constatat instanţa, dispunînd prin sentinţa pronunţată radierea dreptului de proprietate înscris în favoarea Municipiului Cluj-Napoca.

 Boc a tăiat și copacii seculari de pe proprietatea arhiepiscopiei

Primăria clujenaă nu a renunţat şi a făcut apel. Recent, Curtea de Apel Cluj a dispus respingerea acţiunii primăriei, considerînd că terenul trebuie să rămînă la Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului. „Respinge ca nefondat apelul declarat de pîrîtul reclamant reconvenţional M. Cluj-Napoca împotriva sentinţei civile nr.407 din 10.07.2015 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 4079/211/2014, pe care o menţine. Obligă numitul apelant să plătească intimatei A.V.F. şi Clujului suma de 3.000 lei, cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, recursul urmînd a se depune la Curtea de Apel Cluj”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

http://ziarulfaclia.ro/primaria-a-pierdut-procesul-cu-arhiepiscopia-ortodoxa-a-vadului-feleacului-si-clujului/

Anunțuri

1 gând despre „Ce se întâmplă când arh. Andreicuț dăruiește Crucea Transilvaniei unui trădător?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s