Nulitățile de la facultatea clujeană de teologie ortodoxă (I)

Nulitățile teologiei ortodoxe clujene- candidați perfecți pentru IAD

Ipocrizie, neseriozitate, goană după bani și..

o cloacă de securiști infecți pe post de profesori universitari și preoți dedicați ecumenismului și imposturii, o gașcă de bandiți!

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, are un nou sediu

Iată câteva motive pentru care aspiranții la studii universitare nu ar trebui, în nici un  chip, să opteze pentru FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ CLUJ NAPOCA-UBB

Imagini pentru facultatea de teologie ortodoxa cluj napoca

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj e una dintre facultățile la care impostura s-a multiplicat exponențial, răspândindu-se rapid în rândul așa-ziselor cadre didactice universitare, multe  fiind lipsite total de orice vocație pentru cele duhovnicești, darmite pentru condiția de profesori universitari. Pe scurt această facultate de teologie duce o lipsă acută de dascăli adevărați, prin formație și vocație și abundă în inși dubioși și opăriți, securiști, masoni, farseori, ciudați, toți mediocrii care nu pot fi sub nici o formă exemple de bună purtare, ci de pură meschinărie.

Imagini pentru facultatea de teologie ortodoxa cluj napoca

E de notat că dintre gafele  lui Bartolomeu Anania, care probabil cu bună intenție a pus bazele acestei facultăți, s-a numărat graba cu care, în ideea de a o împinge sub cupola UBB (în loc să funcționeze ca un institut teologic  independent, cum dealtfel era mult mai firesc), a bătut palma cu Andrei Marga, uzurpatorul învățământului românesc, un bine camuflat dușman al românismului și al vieții ortodoxe, mereu flămând de celebritate și doldora de megalomanie, ce-și dorea cât mai multe buticuri universitare de fraierit proști, pe rol de facultăți. Episodul cu „Frăția Ortodoxă” e doar unul dintre cele numeroase în care Andrei Marga și-a mai dat  odată arama pe față sfidându-i  și expectanțele înaltstătătorului ortodoxiei clujene, care avusese imprundența de a-l coopta în Consiliul Director și printre fondatorii fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”.

Imagini pentru fundatia mitropolitul bartolomeu

Principiul contraseleției cadrelor didactice a funcționat din plin, popii mai băgăreți și vocali, înghesuindu-se la preamărire universitară dar nu pe bază de merite ci de aranajmente, cumetrii, afinități și interese. Așa se face că la teologia ortodoxă clujeană au ajuns să predea popi dintre cei mai mărunți, cu cultură teologică superficială, foști securiști și turnători, deveniți aporape peste noapte, cum altfel, profesori universitari. Din acest „panteon” de NULITĂȚI, ne vom ocupa secvențial, expunerea profilurilor de pseudouniversitari teologi clujeni find făcută desigur mai amplu în pagini tipărite. Din capul locului trebuie spus, că astfel de specimene spulberă orice speranță în renașterea neamului românesc care iată, nu mai poate conta, pe niște teologi exterem de materialiști, compromiși total,  care chiar nu au nici în clin nici în mânecă nimic  cu valorile cultivate cândva și pe filiera patriotică a ortodoxiei. Oamenii trebuie să cunoască adevărata față a personajelor în suntană, a celor care își închipuie că ar fi teologi, profesori și preoți de nădejde, etc.

Imagini pentru cursuri facultatea de teologie ortodoxa cluj napoca

Egoismul, foamea de bani și de prestigiu e numitorul comun atât al bătrânilor teologiei ortodoxe clujene cât și a lupilor ce se dau dascăli și teologi, ceva mai tineri dar care au preluat metehnele colegilor de sutană experimentați în rele conduite. Și încă ceva, toți sunt extrem de lipsiți de intuiție, ca să nu spunem, proști de-a dreptul. Flerul le funcționează deficitar în materie de brand profesional că de cel personal nici nu poate fi vorba. Inidivizii nu au curiozități despre teologii adevărați, nu citesc, nu se documentează, ci rămân bezmetici același provincialism de cea mai proastă factură posibilă.

Imagini pentru stelian tofană

Conform CNSAS, mai mulți preoți ortodocși, angajați ai Arhiepiscopiei clujene au fost turnători la Securitate, înainte de 1990. După 1990 au devenit….. PROFESORI UNIVERSITARI !!! E de noaptea minții!

Imagini pentru Stelian Tofană

La catastiful facultății teologice la nea ludicul palavragist ieftin Stelian Tofană se notează că este pr. prof. univ. dr., în realitate un șmecher oportunist, extrem de abil de a profita în duhul banului, în toate accepțiunile posibile, de oricine și de orice. Știința de carte teologică nu dă afară din el dar personajul compensează prin mimetism, gesticulație și verbozitate abracadabrantă. Nu cunoaște niciodată semnificația verbului a da dar e maestru în arta de a lua.

Imagini pentru Stelian Tofană

Lipsit de orice brumă de personalitate, indistinct profesional, Stelian Tofană face figurație teologică cu nonșalanță pe măsura cunoștințelor sale minimale în domeniu. Gurile rele spun că ar avea apucături securistice și o moștenire de conștiință foarte pătată încă înainte de 1990 dar bine camuflată de „reputația” lui histrionică. Nu trebuie scăpat din vedere că omul e în trend cu progresiștii neomarxiști și e disponibil pentru ecumenism, așa că mai ține, din ani în Paști, câte o agapă deocheată, parte din programul de strângere sub aceiași umbrelă ecumenistă a ortodocșilor laolată cu toți ereticii.

Curs festiv al absolvenţilor teologi la Cluj-Napoca

Tot pr. prof. univ. dr. este și Alexandru Moraru,  membru în Biroul Consiliului Profesoral, membru în Consiliul Facultăţii, membru în Biroul Consiliului de Catedră, un ins ajuns în apus de carieră, care pozează țanțoș în teologul molcom și familist dar atins de aceiași patimă a goanei după poftele materiale ale agoniselii, care l-a împiedicat mereu să-și probeze compențele în ceea ce prinde că știe, adică în „Istoria Bisericii Ortodoxe Române cu Noţiuni de paleografie”. Textele lui teologice sunt platitudini care abundă în compilații sfertodocte reproduse într-o nepieritoare limbă de lemn. Este o rușine că individul continuă să figureze la vreo catedră a Facultății de Teologie. Trebuie știut că Alexandru Moraru se află printre preoții ortodocși care turnau din greu la Securitate.  Cu profil de securitst prost, îndividul se știe la agoniseală, la asta nu dă greș fiind de o zgârcenie și o răutate fără limite, un caracter urât, mult prea lacom și perfid. Cu toate că are și parohie în centrul Clujului, la Biserica Schimbarea la față de pe Bulevardul Eroilor, nu-i ajung niciodată banii așa că strânge ban pe ban de peste tot având tarife piperatela și serviciile din biserică. Priviți-i figura parșivă și în oricare din ipostazele în care se erijează nedemn, EVITAȚI-L!!!

alexandru_moraru

De fapt, Alexandru Găină pe numele lui adevărat, Moraru devenind după ce i-a luat prin căsătorie numele de familie al soției, a fost beneficiarul unei ”burse” sponsorizate de fosta Securitate, astfel că, înainte de 1989, el a studiat taman la Oxford, dacă vă puteți imagina așa ceva. În 2011, tovarășu preot Moraru, care a activat cu  numele conspirativ «Dinu», a fost deconspirat că făcea parte din tagma turnătorilor la Securitate, însă, la scurt timp de la publicarea deciziei care atesta calitatea de colaborator, ca între colegi, Patriarhul Daniel n-a ezitat și i-a conferit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată de Biserica Ortodoxă Română, pentru „importanta contribuţie la viaţa Bisericii Ortodoxe Române din Transilvania”.

Imagini pentru alexandru moraru

Colaborarea lui Alexandru Găină cu ofiţerii de securitate a început în 1973, când era un tânăr absolvent al Institutului Teologic de la Sibiu, proaspăt angajat ca pedagog la Seminarul de la Curtea de Argeş. Securiştii au considerat că le poate livra informaţii despre „numărul mare de turişti şi delegaţii culturale” care vizitează mănăstirea şi despre „foşti condamnaţi contrarevoluţionari” cu care acesta intra în contact.

Biserica la care încă funcționează securistu MORARU ALEXANDRU 

Posac, cu palidă vervă de comunicator, Alexandru Moraru e structural un popă șters, un profesor fără carismă iar ca om total lipsit de generozitate pe care nu ți-ar face plăcere să-l cunoști darmite să-l întâlnești a doua oară. Prin maculatura pe care a dat-o sub formă de cursuri sau  broșuri  popa MORARU n-a reușit să rupă gura târgului de teologi provinciali absolut cu nimic. A preferat discreția tipică securiștilor, rămânând departe de orice sentiment creștin al umilinței pe fondul modestei sale mobilări intelectuale, semn că a trecut degeaba pe la Oxford. După cum se comportă nu dă nici un vag semn că s-ar căii în vreun fel, ci dimpotrivă! Tov. securist, lepră de profesor univesitar, teolog Găină devenit Moraru, a fost plătit „pentru munca depusă” la secu  cu sume variind de la 50 de lei, ca începător, până la 800 de lei, în 1980, respectiv 1981, când devenise un informator rodat şi foarte eficient. Chiar şi cu ocazia căsătoriei, în toamna lui 1977, Securitatea a fost „atentă” cu acesta şi i-a făcut un cadou, cu chitanţă, de 300 de lei. http://www.evz.ro/preotul-care-recunoaste-ca-a-fost-platit-de-securitate-926939.html

http://gazetadecluj.ro/clujul-are-preoti-care-au-spus-un-doamne-ajuta-si-la-securitate/

Imagini pentru vasile stanciu decan

Din aceiași tagmă dar dintr-o altă gamă temperamentală face parte și actual decan, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu care se laudă cu competențe în „Muzica bisericească din Transilvania, Istoria muzicii bisericeşti din România, Tipic şi ritual bisericesc, Dirijare corală, Compoziţie şi armonie, Imnografie şi bizantinologie”. Hm, cam multe să le poată stăpâni  bine pe toate…

Picture 048 (Copy)

Viclean mare nenea ăsta e atât de necioplit că nu nu are nici cele mai elementare date de civilizație a comunicării orale sau scrise. Cum o fi ajuns profesor universitar și decan un asemenea necioplit? Totuși,  ce fel de caractere pot forma aceste caricaturi de teologi, dominați de ipocrizie?  Nici acestuia nu-i  lipsesc nici aerele de infatuare ca oricărui mediocru ajuns pe cai mari. 

Picture 033 (Copy)

La fel de o proastă faimă dispune și pr. prof. univ. dr. Ioan-Vasile Leb, membru și el în Consiliul Facultăţii. După aparența înșelătoare de neprihănit a lui Ioan Vasile Leb se ascunde un securist îmbuibat care a mânjit evlavia ortodoxă și cele sfinte. Preot colaborator al Securității, Ioan Vasile Leb a fost recrutat în perioada liceului, iar relația s-a păstrat și ulterior. De remarcat este că, în perioada în care turna la securitate, Leb mai ținea predici și la Radio Europa Liberă. Cu un tupeu greu de perceput, Leb vrea să o facă pe moralul, pocăitul, ispășitul dar nu-i iese nicicum. Toată viața lui a fost un duplicitar care și-a suspectat aproapele. Nu înțelegem de ce nu este dat afară din facultate având în vedere că reprezintă un pericol pentru sănătatea morală și spirituală a studenților teologi ortodocși. Dincolo de faptul că au fost securiști acete lepre, toți dar absolut toți, sunt foarte slab pregătiți iar profesoratul lor nu poate trezi nici un interes ci cel mult o imensă plictiseală și un imens dezinteres în rândul studențimii.  Și când se mai și încolonează, de formă desigur, în fața lui Radu Preda, devin și toți și mai caraghioși. Nu se putea ca acești viermi să nu fie și ecumenști!

6a00e008d21d328834019b000b1874970c

În episodul următor despre dalde Valer Bel, Patriciu Vlaicu, Ștefan Iloaie, Mircea Gelu Buta și alți pseudo-profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj Napoca, plătiți regește dar degeaba de statul român și pe care oamenii trebuie să-i cunoscă foarte bine  așa cum sunt ei de fapt și nu cum vor să pară. 

Anunțuri

1 gând despre „Nulitățile de la facultatea clujeană de teologie ortodoxă (I)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s